Mentaal welzijn en veerkracht voor leidinggevenden en managers

 

“Veerkracht is het vermogen om om te gaan met moeilijkheden en tegenslagen. Om terug te veren van tegenslagen en er sterker uit te komen dan voordien en er iets van geleerd te hebben.”

Veerkracht is als een spier: je moet ze verstandig trainen opdat ze duurzaam inspanningen en knappe resultaten kan leveren. Veerkracht heb je niet zo maar. Aan het bouwen en versterken van je veerkracht dien je dus te werken.

Aanvankelijk boren we onze adrenaline aan als veerkrachtbron. En die doet het prima. Alleen,… adrenaline is niet onuitputtelijk. Gaandeweg geraakt onze adrenaline op, uitgeput. We voelen ons ook letterlijk uitgeput, vermoeid, op, leeg… Het wordt dan ook hoog tijd om over te schakelen op andere, meer duurzame veerkrachtbronnen. Bronnen die ons ook op lange termijn overeind houden en ons helpen het hoofd te kunnen blijven bieden aan de veranderlijke omstandigheden én die ons helpen om er te kunnen staan en blijven staan voor onze medewerkers, onze teamwerking.   

 

Tijdens deze opleiding staan we stil bij de essentiële hefbomen om je persoonlijke veerkracht te versterken. Om letterlijk het hoofd te kunnen blijven bieden aan de huidige en toekomstige uitdagingen. Als leidinggevende is het belangrijk om in eerste instantie goed voor jezelf te zorgen om vervolgens ook goed voor je medewerkers te kunnen blijven zorgen. Het is zoals de instructies die we van de airhostess op een vliegtuig vernamen: in geval van nood: zorg eerst voor je eigen zuurstofmasker en daarna dat van je buur/kind. Voor leidinggevenden geldt: zorg steeds eerst altijd voor je eigen zuurstofmasker, niet enkel in tijden van crisis. Tijdens deze opleiding krijg je dan ook zicht op de hefbomen die jouw duurzame veerkracht bedienen. We staan zowel stil op de lichamelijke hefbomen als de cognitieve hefbomen. Na afloop ga je aan de slag met een concreet stappenplan dat jouw duurzame veerkracht aanboort. Het versterkt je om duurzaam het hoofd te kunnen blijven bieden aan de huidige context en weloverwogen te groeien naar het nieuwe normaal.

 

Doelgroep

Leidinggevenden, managers, teamcoaches, projectleiders

 

Werkvorm

Via een interactieve online opleiding werken we in groepen van maximaal 12 deelnemers. We combineren het bespreken van inzichten met interactieve werkvormen in online breakout rooms waar je in subgroepjes van 3 à 4 collega’s aan de slag gaat, leert van mekaar en met een concreet en onderbouwd actieplan aan de slag gaat in je eigen dagdagelijks functioneren.

 

Deze opleiding kan ook live gebeuren mits de coronaproof maatregelen in acht genomen kunnen worden.

 

Tijdsbesteding

6 u (incl. pauzemomenten per 1,5 u)

De deelnemers ontvangen de besproken kaders en inhouden en de verwerkte resultaten van de breakout rooms.