Persoonlijke ontwikkeling

 

Leidinggevenden en managers

 

Verlang je naar meer zelfzekerheid, zelfvertrouwen, bevlogenheid, creativiteit, productiviteit of persoonlijke groei? Wil je sterk leiderschap ontwikkelen? Ben je op zoek naar nieuwe benaderingen om veranderingen te faciliteren?

Steeds meer leidinggevenden (directeurs, managers, teamcoaches) ontdekken het nut van coaching. Deze vorm van persoonlijke begeleiding kan een zeer doeltreffende manier zijn in het aanspreken van je potentiële kwaliteiten zodat je beter gaat functioneren. Het kan ondersteunend zijn om onnodige energie te verliezen en je meer grip te geven op je werksituatie. Het kan verrijkend zijn om gezonder met stressvolle situaties om te gaan.

Als coach ga ik samen op pad vanuit die vragen, die bezorgdheden, die doelen die bij jou aanwezig zijn. We bespreken een persoonlijk ontwikkelprogramma om je doelen te bereiken.

 

Overweeg je de meerwaarde van een persoonlijk ontwikkeltraject? Wil je meer weten? 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

 • Hoe krijg ik weer meer energie en efficiëntie op het werk?
 • Hoe krijg ik meer grip op mijn werk?
 • Hoe ga ik om met prioriteiten in mijn werk?
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn werk minder vermoeiend is?
 • Hoe kan ik het team meer goesting geven om voor de gezamenlijke uitdaging te gaan?
 • Hoe kan ik werken aan gedeeld leiderschap?
 • Ik wil de roddelcultuur en conflicten uit mijn team halen. Hoe pak ik dat het best aan?
 • Ik voel dat het werk me steeds meer ontglipt. Ik ben bezorgd dat ik in een burn-outproces zit. Wat kan ik doen om het halt te houden en terug weer in mijn kracht te komen?
 • Ik heb zoveel taken en rollen te vervullen. Ik zou graag wat taken en rollen delegeren. Gelijktijdig merk ik dat de teamleden het zelf ook zeer druk hebben. Hoe ga ik best om met die paradox?

 

 

Een of meerdere herkenbare situaties? 

Wil je graag weten hoe je hier (terug) meer de regie kan krijgen?

Medewerkers

 

In de huidige veranderbare context verwachten we van medewerkers een groot aanpassingsvermogen.

Regelmatig stel je vast dat competente medewerkers het moeilijk hebben met zich aan te passen. Deels om wille van persoonlijke kenmerken, deels omwille van verandermoeheid. Je wil je medewerker aan boord houden omdat je begaan bent met het welzijn van je medewerkers en omdat je de competenties en talenten van je medewerker erkent en blijvend wilt benutten.

Een individuele coaching op vlak van specifieke noden en behoeften om de verbinding te kunnen blijven maken met het veranderende werk en de veranderende werkcontext kan een groot verschil betekenen. Het kan gaan om het versterken van specifieke vaardigheden, op een gerichtere wijze omgaan met de stressvolle situaties om onnodige uitputting en toxische stress te voorkomen.

Als coach begeleid ik je medewerker.

We doen samen met de opdrachtgever een intakegesprek, bepalen samen de doelstellingen en via een persoonlijk ontwikkelingsplan voorzien we een viertal coachingsmomenten. We maken vervolgens een (tussentijdse) evaluatie van het ontwikkelproces en bespreken daarbij de afronding of tijdelijke verderzetting van het coachingsproces. Steeds in een kader van wederzijds vertrouwen.

 

Heb je een medewerker in je team voor wie een tijdelijke individuele coaching ondersteunend kan zijn? 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

 • Ik merk dat medewerker X de laatste tijd er meer bedrukt bijloopt. De nieuwe aanpassing op het werk weegt hem zwaar. Ik wil hem laten ondersteunen om terug meer in zichzelf te geloven, om terug meer in zijn kracht te komen.
 • Een zeer competente medewerker heeft het moeilijk zich assertief te gedragen in het werk. Hij cijfert zich weg en komt onvoldoende toe aan zijn opdrachten. Kan je hem helpen in het sterker, assertiever communiceren?
 • Eén van de teamleden vertoont allerlei signalen die wijzen in de richting van een verhoogd risico op burn-out. Kan jij hem begeleiden zodat hij op de rails kan blijven en uitval op het werk kan worden voorkomen?

 

 

Herkenbare of gelijkaardige situaties?