Teamontwikkeling

 

Wil jij je team meer goesting geven om voor de gezamenlijke uitdaging te gaan? Wil je een goede teameffectiviteit voorop zetten? Wil je de spanning of conflicten uit je team halen? Benieuwd hoe je dit het best kunt aanpakken?

 

Teams zijn de operationele organisatievormen om de uitdagingen, doelen en ambities van organisaties te bereiken.

Teams zijn geen groepen van mensen die je samenbrengt in de hoop dat ze als team zullen presteren. Alleen mensen samenbrengen is niet voldoende. Mensen zinvol vanuit hun kracht aan een doel laten werken, daar komt het op neer.

In tijden van verandering door reorganisatie, mutatie, fusie ontstaat bij teams vaak de behoefte om zichzelf heruit te vinden, om een nieuwe gezamenlijke richting te zoeken, om hun identiteit te zoeken. Sommige teams willen net de lat hoger leggen voor zichzelf, hun samenwerking kritisch onder de loep nemen, zich onderling vergelijkend met mekaar profileren. Een context waarin spanningen, ergernissen en frustraties kunnen broeien en conflicten kunnen ontstaan. Andere teams zijn zich dan weer aan het oriënteren, aftastend, de kat uit de boom kijkend.

Inzetten op effectieve teamwerking leidt tot meer tevredenheid, meer werkgoesting, meer bevlogenheid, meer engagement en tot meer productiviteit.

Als teamcoach begeleid ik teams: managementteams, leidinggevende teams, operationele teams, projectteams. Teams leren om in de spiegel te kijken. Teams leren om zich te ontwikkelen. Teams veerkrachtig leren omgaan met veranderingen, bouwen aan sterke en efficiënte teams, teams leren omgaan met verschillen. Teams begeleiden bij conflicten, teams begeleiden om eigen talenten in te zetten, meer positiviteit in de teams krijgen om uit de negatieve spiraal te komen. Teams weer zuurstof geven om de weg vooruit te gaan.

 

Veelgestelde vragen

  • Hoe kunnen we teams veerkrachtig maken om met veranderingen te kunnen omgaan?
  • Hoe kunnen we teams begeleiden bij een verandering?
  • Hoe kunnen we de fundamenten leggen voor een sterke teamwerking?
  • Hoe kunnen we tijdelijke projectteams begeleiden om de teamleden te stroomlijnen naar de projectdoelen?
  • Hoe brengen we het beste in onszelf en in elkaar naar boven?
  • Hoe komen we uit de negatieve spiraal en verbeteren we de samenwerking?
  • Wat is nodig om zelfsturing en zelforganisatie écht te laten werken?
  • Hoe werken we bevlogen en doelgericht samen als managementteam?