Zelfzorg en veerkracht voor medewerkers in de huidige veranderlijke context

 

Medewerkers hebben de voorbije tijd heel wat inspanningen en aanpassingen geleverd. “Ze zijn bijzonder veerkrachtig”, wordt vastgesteld. Ze hebben dit vooral op basis van adrenaline gedaan. De adrenaline, het overlevingsstresshormoon geraakt stilaan uitgeput. Het wordt dan ook tijd om over te schakelen naar duurzame bronnen van veerkracht. 

 

“Veerkracht is het vermogen om om te gaan met moeilijkheden en tegenslagen. Om terug te veren van tegenslagen en er sterker uit te komen dan voordien en er iets van geleerd te hebben.”

Veerkracht is als een spier: je moet ze verstandig trainen opdat ze duurzaam inspanningen kan leveren en knappe prestaties kan realiseren. Aan het bouwen en versterken van je veerkracht dien je dus te werken.

Jouw veerkracht is in de huidige coronacontext meer dan behoorlijk op de proef gesteld. Het is dan ook belangrijk stil te staan hoe je je veerkracht terug kan versterken. De adrenaline raakt stilaan uitgeput. De vermoeidheid begint te wegen, het denken verloopt inefficiënter, de concentratie is minder scherp… Hoog tijd om over te schakelen op duurzame veerkrachtbronnen. Bronnen waaruit je kan tanken om duurzaam het hoofd te kunnen blijven bieden aan de toekomstige veranderlijke situaties. Om klaar te zijn voor het ‘nieuwe normaal’.

 

Doelgroep

Medewerkers

 

Werkvorm

Via een interactieve online opleiding werken we in groepen van maximaal 12 deelnemers. We combineren het bespreken van inzichten met interactieve werkvormen in online breakout rooms waar je in subgroepjes van 3 of 4 collega’s aan de slag gaat.

 

Deze opleiding kan ook live gebeuren mits de coronaproof maatregelen in acht genomen kunnen worden.

 

Tijdsbesteding

6 u (incl. pauzemomenten per 1,5 u)

De deelnemers ontvangen na afloop de besproken inhoud en de verwerkte resultaten van de breakout rooms.